Hallkoefficienterna för flytande Hg-Tl legeringar mättes vid 20 ° C med användning av mbt online sverige en dubbel ac metod

Proverna utsattes för en växelström av 77Hz och en ac magnetfält av 60 Hz, och de resulterande Hall spänningarna mättes vid skillnadsfrekvensen av 17 Hz med användning av en faskänslig detekteringssystem. mbt skor Resultaten för legeringar av kompositioner upp till 38,9 vid. pct TI är en noggrannhet på ± 4 pct.

De uppmätta mbt night Hall koefficienterna är betydligt lägre än de fria mbt fora mbt skor rea elektron tron ​​värderingar och mbt sandaler tilbud håller med tidigare mätningar av Andreev och Regel. Med hjälp av data för Hg-TI och Hg-i legeringar, giltigheten av en fluktuation spridningsmodell undersöktes.

Beräknade Hall koefficienter överensstämmer väl med uppmätta värden som erhållits här för Hg-TL-systemet, mbt sverige men är lägre än redovisade experimentella värden för Hg-In… systemet. Båda systemen är avvikande i förhållande till en tidigare observerade samband mellan elektronkoncentration och överskott fria energin för bildning av legeringarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>