Noggrannheten kontrollerades genom jämförelse av resultaten med

Fluoreassisterad elektro förångning (ETV) -inductively kopplad plasma-atomemissionsspektrometri (ICP-AES) för direkt bestämning av spårmängder av eldfasta föroreningselement i kiselkarbid keramiska pulver med hjälp av provtagning flytgödsel har utvecklats. Undersökning visade att en polytetrafluoreten (PTFE) -emulsion är ett användbart fluorereagens för destruktion av kiselkarbid och samtidig förångning av de eldfasta föroreningarna såsom B, Mo, Ti, och Zr.

Förångningen beteenden av analyterna i uppslamningen mbt behandling borderline och lösningen jämförelsevis undersöktes i närvaro av PTFE. De fluore  mbt sandaler förångningsprocesser och påverkansfaktorer för denna metod har också studerats i detalj. De experimentella resultaten visade att 80… ig kiselkarbid (10 pl av 0,8% (m / v) slam) kan förstöras och förångas fullständigt med 600μg av PTFE under valda villkor. Kalibrering utfördes med användning av standardtillsatsmetoden med vattenhaltiga mbt sko priser aalborg standardlösningar.

Noggrannheten kontrollerades genom jämförelse av resultaten med de som erhållits mbt night  genom lösning fluoreassisterad ETV-ICP-AES och pneumatiska nebulisering (PN) -ICP-AES involverar ett våt-kemisk nedbrytning av provet. Detektionsgränser mbt midnight mellan 0.5μgg -1 priser mbt sko (B) och 0.2μgg -1 (Mo) uppnåddes. I de flesta fall, den noggrannhet uttryckt som relativ standardavvikelse (RSD) var bättre än 8%.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>