Närvaron eller frånvaron av specifika IGHV klanmedlemmar

Immunglobulin tunga kedjor är polypeptider som kodas av fyra gener: variabel (IGHV), som förbinder (IGHJ), mångfald (IGHD), mbt sverige konkurs och konstanta (IGHC) regiongener. mbt sandaler sverige Antalet IGHV gener varierar från art till art. För att förstå utvecklingen av IGHV multigenfamiljen, vi identifierat och analyserat de IGHV  mbt shoes  sekvenser från 16 ryggradsdjur.

Resultaten visar att antalet funktionella och icke-funktionella IGHV gener mellan olika arter är mbt kafala positivt korrelerade. Antalet mbt wingu IGHV gener är relativt stabilt i benfiskar, men intragenomic sekvensvariationen är generellt högre i benfiskar än i tetrapoder. De IGHV gener i tetrapodernas kan klassificeras i tre fylogenetiska klaner (I, II, och III). Klanen III och / eller Il-gener är relativt riklig, medan klan I gener… finns i små mängder eller saknas i de flesta arter. Den genomiska organisationen av klanen I varierar II och III IGHV generna avsevärt mellan olika arter, men hela IGHV locus verkar vara konserverade i subtelomeric eller nästan centromeriska regionen hos kromosom.

Närvaron eller frånvaron av specifika  mbt sko  IGHV klanmedlemmar och härstamning specifika expansion och kontraktion av IGHV gener visar att IGHV locus fortsätter att utvecklas i en artspecifik sätt. Våra resultat tyder på att utvecklingen av IGHV multigenfamilj är mer komplext än man tidigare trott och att flera faktorer kan verka synergistiskt för utveckling av antikroppsrepertoar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>